fbpx

Koncept

Restoran “Mio ristorante e caffe” nalazi se na Vračaru, u delu Beograda koji se ističe svojim kulturno istorijskim nasleđem, u neposrednoj blizini Karađorđevog parka, nedaleko od Hrama Svetog Save i Narodne biblioteke.

“Mio ristorante e caffe” je konceptualno oslonjen na italijansku kuhinju, a pored italijanskih, možemo reći da prati i svetske gastronomske trendove. Dodatni italijanski akcenat daje naš “Chef Consultant” Massimo Turano, koji je postavio jelovnik i omogućio nam kontakte sa proizvođačima iz Italije, kakvih do sada nije bilo na našem tržištu. Pored namirnica vrhunskog kvaliteta, koje su srž i suština svakog restorana, tu je i pažljivo biran tim profesionalaca koji stoji iza svakog tanjira.

Kulinarske kreacije su unikatne i delo su našeg tima, a mi u svakom segmentu želimo da im damo i dodatnu vrednost. Sva jela su uparena sa različitim vrstama alkoholnog i bezalkoholnog pića. “Savremenu napolitansku pizzu” uparujemo sa “Dimljenim MoreMare” (gin tonic) i sa specijalno kreiranim koktelima, dok burgere uparujemo sa penušavcima i šampanjcima. Pored pizza i burgera koji su, zbog osnovnih namirnica koje koristimo, jedinstveni… ne možemo da ne istaknemo naš “a la carte” jelovnik koji, pored ambijenta i profesionalnog servisa, prati i pažljivo kreirana vinska karta. Na Vama je da se prepustite uživanju, a za sve sugestije i preporuke prepustite se našim somelijerima.

GALERIJA

TIM

Massimo Turano

Chef Consultant

Massimo je idejni pokretač koncepta Mio ristorante e caffè. Chef je sa internacionalnim iskustvom, a u prethodnih par godina najviše vremena proveo je u Kini. Nosilac je nagrade „dve viljuške“, koju je dodelio vodič za italijanske restorane Gambero Rosso, i nagrade „dva dijamanta“ od Black Perl vodiča, koja je jedna od najznačajnijih kineskih gastronomskih priznanja.

Branislav Krstić – Banja

Head Chef

Branislav – Banja je poslednjih nekoliko godina proveo radeći kao chef restorana Iris New Balkan Cuisine. Ovaj restoran je prepoznatljiv kao jedan od nosilaca modernizacije i promocije srpske i regionalne gastronomije.

Nemanja Papić

Restaurant Manager

Nemanja je do dolaska u Mio vodio restoran Iris New Balkan Cuisine, a kao somelijer zaslužan je za približavanje i demistifikovanje uparivanja hrane i pića široj publici. Pokretač je gastro projekata „Povratak u budućnost“ i „Gastro–jedinstvo“, a uz to je i redovan predavač Udruženja somelijera Srbije – SERSA.